Vi rekryterar en timanställd handledare för fredagskvällar till Ärligt talat!

Föreningen Luckan rekryterar en frilansande handledare till stödchatten Ärligt talat för perioden 15.9-31.12.2022 med möjlighet till förlängning. 

Arbetet kan skötas på distans och innebär främst kvällsarbete under fredagskvällar kl.19-22 i och med att chatten kommer utöka sina öppettider. Lön utbetalas enligt en timlön på 16€ i timmen. Antalet arbetstimmar i veckan är flexibelt (ca. 3 timmar i veckan), men varierar beroende på behov.

Stöda unga via chatt 

På Ärligt talat-chatten får finlandssvenska unga i åldern 13-29 år diskutera anonymt med psykolog och andra professionella handledare varje vardag. Från och med september är chatten öppen 30 timmar i veckan måndag till fredag 9-12 samt 19-22. Unga kan komma in och samtala om allt mellan himmel och jord, varav många frågor berör psykisk hälsa. Handledarna på chatten finns där för att stödja och lyssna, samt vid behov hänvisa den unga till rätt instans. 

I arbetsuppgifterna som handledare ingår 

  • Att jobba som handledare i chatten regelbundet under öppettiderna (främst fredagskvällar kvällstid kl. 19-22) och stödja unga i åldern 13-29 år i olika frågor 
  • Arbetshandledning en gång i månaden 

En examen och utbildning inom socialbranschen är ett krav (exempelvis socionom, social arbetare, närvårdare, pedagog, krisarbetare, sexualrdågivare m.m.). Erfarenhet av arbete med unga och unga vuxna ses som en  merit. 

Sökanden bör ha utmärkta färdigheter i det svenska språket och kunna uttrycka sig väl i skrift. Goda digitala färdigheter är också ett krav med tanke på att arbetet utförs digitalt.   

Du kommer ingå i ett mångprofessionellt team och få tillgång till arbetshandledning samt fortbildning. 

Skicka in din ansökan och tillhörande CV till [email protected] senast den 14.8.2022. 

Tilläggsuppgifter och mera information kan fås av koordinator Louise Mannil, [email protected], tel. 0505306611.