ÄrligtTalat-line

Integritetspolicy

Vi vill att du ska känna dig trygg i din kontakt med oss. Därför berättar vi hur dina personuppgifter behandlas i enlighet med den nya Dataskyddsförordningen (GDPR).

Om du chattar med oss
Handledaren har tystnadsplikt och berättar inte vidare det som du diskuterar. Vårt chatt-system registrerar IP-adresser för att vi ska kunna erbjuda så många unga stöd som möjligt och samtidigt minimera risken för att personer som är oseriösa tar upp tid från andra stödsökande.

I väldigt akuta fall där handledaren känner en stor oro för ditt liv har handledaren en skyldighet att ta ärendet vidare eller om hen får kännedom om en redan utförd eller planerande av en brottslig handling. Den unga informeras alltid i mån av möjlighet om handledaren behöver ta ärendet vidare. Handledaren har bara tillgång att använda sig av IP-adressen vid särskilt akuta fall där det handlar om liv eller brott. I sådana fall är det handledare, koordinatorn för chatten och myndigheterna som har tillgång till informationen.

Vid funderingar kring detta kan du alltid fråga handledaren om var gränsen går i specifika frågor. Vi är måna om din anonymitet och ditt bästa därför berättar vi alltid för dig om du har frågor.

Kontakt med oss
Endast behörig personal som arbetar på Unginfo Luckan har tillgång till dina personuppgifter om du är i kontakt med oss via mejlen [email protected]. Mejl och övrig information som kommer in till oss via den mejlen rensas regelbundet. Information sparas enbart så länge den är relevant för vår verksamhet.

Har du frågor om vår hantering av personuppgifter?
Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss på [email protected]