ÄrligtTalat-line

Handledare

Psykolog Helena

Utbildning: Psykolog

PSYKISK HÄLSA, FAMILJEFÖRHÅLLANDEN OCH RELATIONER

Jag är psykolog och har främst jobbat med ungdomspsykiatri. Med mig får du prata om allt som gäller ditt mående och liv. Det kan vara t.ex. ångest, depression, identitetsfrågor, svårigheter i familjen och förhållanden. Alla dina tankar och känslor är välkomna. Jag kan också hjälpa dig vidare att nå just det stöd du behöver.

Psykolog Camilla

Utbildning: Psykolog

PSYKISK HÄLSA, RELATIONER, FAMILJEFÖRHÅLLANDEN

Jag är psykolog med flera års erfarenhet av att jobba med barn, ungdomar och unga vuxna. Med mig får du prata om precis vad som helst, allt som gäller ditt mående och liv. Det kan vara psykisk hälsa, stress, depression, svårigheter i relationer eller familjen osv. Det finns ingen fråga som är för stor eller för liten, jag är här för att lyssna på dig.

Handledare Jonas

Utbildning: Socionom

STUDIER, FRITID, LIVSÅSKÅDNING, VÄLMÅENDE

Med mig får du prata om precis vad som helst. Inga frågor är för stora eller små och jag är öppen för alla ämnen och frågor som kan intressera just dig. . Jag är en vänlig, öppensinnad och icke-dömande person. Min profilering är inom ungdomsarbete och jag har tidigare jobbat som skolcoach och med invandrare.

Sexualrådgivare & handledare Ulrika

Utbildning: Socialarbetare, sexualrådgivare, grundstudier i pedagogik och psykologi, yogalärare

SEXUALRÅDGIVNING, VÄLMÅENDE, MINDFULNESS

Jag är specialiserad som sexualrådgivare, men jag diskuterar gärna vilka frågor som helst som du funderar över. Inga frågor är dumma. I mitt arbete möter jag unga och unga vuxna, och jag hoppas att du ska känna dig trygg med att prata om vad som helst med mig. På min fritid läser jag mycket, och så gillar jag yoga och att träffa min familj och mina vänner.

Praktikant Matilda

Utbildning:  Studerar psykologi 

SJÄLVFÖRBÄTTRING, SÖMN, SKÄRMTID, RELATIONER

Jag heter Matilda och studerar psykologi för tredje året. Inom mina studier är jag intresserad av skärmtid och hur den påverkar människan, hur man kan ta steg till att förbättra sig själv och hur människor fungerar i olika relationer. Du är välkommen att skriva till mig gällande något av dessa, eller helt något annat. Jag finns här för att lyssna på dig och vägleda dig. På fritid gillar jag att baka och laga mat, sjunga samt umgås med min pojkvän.

Handledare Anna

Utbildning: Socionom

FRITID, VÄLMÅENDE OCH RELATIONER

Jag har arbetat en del med barn och unga på ett mångsidigt plan som har innefattat bl.a välmående och pedagogik, just nu arbetar jag med ungdomar. Med mig kan du tala om relationer, sex, kärleksbekymmer, depression, högkänslighet, motivation, livet, utbrändhet… Ja egentligen om vad som helst! Jag är allmänt också intresserad av psykologi och samhället, samt gillar jag på min fritid att umgås med vänner, se riktigt goda filmer och serier samt att laga riktigt god mat! Konst och musik är också nära mitt hjärta. Jag hoppas jag kan bidra med råd och perspektiv.

Handledare Milla

Utbildning: Kandidat inom socialpsykologi, magisterstuderande i socialpsykologi

HBTIQA+, relationer, identitet, hälsa

Jag är socialpsykolog och jag talar gärna med dig om vad som helst du känner för. Jag har bland annat jobbat med barn och unga med neurologisk mångfald, samt forskat i hurdana upplevelser unga vuxna med funktionshinder har av universitetsstudier. Jag är insatt i frågor som berör identitet, regnbågsfrågor och långtidssjukdom. Jag talar också gärna om t.ex. relationer, ångest och depression. Jag är bra på att lyssna men kan också ge dig råd och hjälpa dig framåt.
Till mina favoritsaker i livet hör musik, dans, samhälleliga frågor samt att umgås med nära och kära!
 

Handledare Mathilda

Utbildning: Närvårdare, Socionom

STUDIER, FRITID OCH RELATIONER

Mitt namn är Mathilda och med mig kan du prata om precis vad du vill, jag finns här för dig och är öppen för alla ämnen och frågor som du önskar prata om. Jag är utbildad närvårdare och socionom. Till mina fritidsintressen hör att vara ute i naturen med hunden och att resa runt och uppleva nya ställen. Jag gillar också att lyssna på podcast och ljudböcker. Jag hoppas att du kan känna dig trygg med mig och ifall du inte behöver råd och tips, finns jag här också bara för att lyssna.

Handledare Katharina

Utbildning: Socionom, närvårdare

RELATIONER, LIVET, STUDIER/ARBETE

Jag är handledare Katharina och med mig är du välkommen att prata om vad som helst! Du kan känna dig trygg i att fråga eller diskutera vad du vill med mig, jag finns här för precis just dig! Arbete med unga och unga vuxna är nära mitt hjärta. Mina fritidsintressen är att laga mat samt baka, vara ute i naturen och hänga med vänner och familj.

Handledare Sofia

Utbildning: Magister inom pedagogik med biämnet hälsokunskap

STUDIER, SKOLGÅNG, LIVET, RELATIONER

Jag heter Sofia och är utbildad hälsokunskapslärare och har erfarenhet av att jobba inom skolvärlden. Ifall du har frågor eller problem relaterade till skolan kan du vända dig till mig. Men förstås är du välkommen att diskutera vad som helst med mig, jag finns här för att lyssna på dig! 
På min fritid tycker jag om att träna och vara ute i naturen med familjen och vänner.

Handledare Mariella

Utbildning: Socionom

UTMANANDE LIVSSITUATIONER, RELATIONER, FRITID

Jag är socionom och arbetar med personer i alla åldrar som befinner sig i olika sorters utmanade livssituationer. Via mina arbetserfarenheter har jag kunskaper i vad som händer då en brottsanmälan gjorts, eller hur brottsprocessen ser ut. Jag är en fördomsfri person som dessutom är en väldigt bra lyssnare! På min fritid tycker jag om att laga och äta god mat, vara i naturen samt träna CrossFit.

Handledare Mirjam

Utbildning: Sexualrådgivare, studerar socialpsykologi på magisternivå

SEXUALITET, RELATIONER OCH VÄLMÅENDE

Jag är utbildad sexualrådgivare och diskuterar gärna frågor gällande sexualitet och relationer. Det kan handla om förhållanden, sexuell läggning, njutning, könsidentitet, otrohet, övergrepp, porr mm. Jag chattar också gärna om andra teman, allt från psykisk hälsa till arbetsliv. Jag finns här för just din skull och hoppas kunna vara ett tryggt bollplank. På min fritid gillar jag att hålla på med teater och dans.

Handledare Yvonne

Utbildning: Ungdomsledare

VÄLMÅENDE, RELATIONER, SJÄLVBILD, FRITID

Jag kallas Nonne och jobbar med fritidsverksamhet för barn och unga på Folkhälsan. Humor och skratt är en stor del av mitt sätt att jobba och hantera livet. Oberoende av fråga eller område så hoppas jag kunna bidra med nya synvinklar och perspektiv.

Handledare Ira

Utbildning: Sjukskötare

ÄTSTÖRNINGAR OCH KROPPSBILD, PSYKISK HÄLSA, VÄLMÅENDE

Jag heter Ira och jag jobbar inom ätstörningsvården, på Livslust-projektet. Förebyggande av ätstörningar är en viktig del av mitt arbete och man får gärna komma och chatta med mig redan då man misstänker att det är något osunt i ens relation till mat, ätande, tränande eller kroppen. Jag arbetar också mycket med andra former av psykiskt illamående.

Handledare Nicole

Utbildning: Socionom, ungdomsarbetare

HBTIQA+, IDENTITET, VÄLMÅENDE

Jag jobbar med unga, med profilering på regnbågsungdomar, riktat ungdomsarbete och krisarbete. Jag pratar om det mesta och fungerar gärna som en medgångare i både långa och korta chattar om det som känns viktigt. Själv älskar jag djur, träning och glitter.

Handledare Per

Utbildning: Socionom

FRITID, STUDIER/ARBETE, HÄLSA

Jag är socionomstuderande med flera års erfarenhet inom småbarnspedagogiken. Det går bra att tala om vad som helst som kan bekymra dig och jag vägleder dig gärna och erbjuder stöd och råd om så önskas. På fritiden tycker jag själv om att spela fotboll, lyssna på musik och träffa mina vänner.

Handledare Johanna

Utbildning: Kandidat inom utvecklingspsykologi, magisterstuderande inom utvecklingspsykologi 

KRISER, PSYKISK OHÄLSA, VARDAG

Jag hjälper dig gärna med alla frågor och funderingar du har! I mina studier har jag fördjupat mig i utvecklingen hos barn och unga samt utvecklingen av tankar, känslor och sociala förmågor. Jag har även studerat krispsykologi och har erfarenhet av att jobba med unga som lider av psykisk ohälsa. Jag finns här för dig i svåra situationer. Som person är jag vänlig, trygg och pålitlig. Kom och prata med dig om vad som helst, jag lyssnar och stödjer dig. 

Handledare Jonathan

Utbildning: Studerar psykologi 

STUDIER, FRAMTIDEN OCH FUNKTIONSVARIATION 

Mitt namn är Jonathan och jag studerar för tillfället psykologi på kandidatnivå, med en bakgrund i studier inom logopedi. Jag har tidigare jobbat inom vården med barn och unga som har olika typer av funktionsvariationer. Med mig får du prata om allt mellan himmel och jord! Jag finns här för att öppet, tryggt och fördomsfritt lyssna på dej, samt ge dej stöd och eventuella råd. På fritiden tycker jag om att idrotta, syssla med musik och träffa vänner.

Brottsofferjourens frivilliga handledare

ALLA FRÅGOR SOM BERÖR BROTT

Från och med 3.10 finns Brottsofferjouren på plats på Ärligt talat-chatten varje måndagskväll kl. 19-22. Någon av Brottsofferjourens frivilligarbetare eller handledare finns på plats för att svara på alla möjliga frågor om brott.

Kanske du funderar på om händelsen du blev utsatt för kan vara ett brott eller inte? Är du orolig för din vän eller familjemedlem som inte kan ta sig ur en våldsam relation? Har du blivit lurad på pengar via nätet? Hur går en rättegång till i Finland? Har du själv blivit utnyttjad sexuellt och vet inte var du kan få hjälp? Allt detta är exempel på frågor som du kan chatta med Brottsofferjouren om.

Mer information om olika brott och hur du får kontakt med Brottsofferjouren hittar du på webbsidan www.riku.fi/sv, du kan också lämna en kontaktbegäran till Brottsofferjouren här https://www.riku.fi/sv/kontaktuppgifter/kontaktbegaran/