Ledigt jobb som utvecklingskoordinator

Vill du vara med och utveckla den största svenskspråkiga stödchatten för unga i Finland och arbeta för att främja ungas psykiska hälsa? Då är det här jobbet för dig! 

Luckan Unginfo söker nu en utvecklingskoordinator för Ärligt talat-chatten för ett vikariat 1.9.2023 – 31.12.2024 med placeringsort Vasa eller Helsingfors. 

Vi söker dig som kan jobba självständigt, tar egna initiativ och kan leda större administrativa helheter. Du rapporterar till teamledaren för UngInfo.

Till arbetsbilden hör:

  • att koordinera stödchatten Ärligt talat och leda regionalt projekt med fokus på digitalt stöd i Vasa
  • att jobba med produktutveckling och kvalitetsuppföljning i samarbete med teamet
  • att vägleda unga på Ärligt talat-chatten samt besvara frågor som kommer in från unga via frågetjänsten Våga fråga 
  • kommunikationsarbete med fokus på Ärligt talat-chatten för målgruppen unga samt professionella – innehållsproduktion till sociala medier, pressutskick, PR-material, mässor/evenemang m.m. 
  • att ansöka om finansiering för verksamheten och redovisa resultat till finansiärer
  • nätverksarbete nationellt samt regionalt inom projektet i Vasa

En stor del av koordineringen är att se till bemanningen på chatten samt att månadsvis planera och boka gästexperter till chatten. Vi hoppas att du som sökande har en god planeringsförmåga, är noggrann i ditt arbete och kan tänka långsiktigt. Du bör även ha en förmåga att arbeta självständigt med flera olika projekt samtidigt eftersom varje dag ser olika ut. 

Du bör även vara en god skribent och se övergripande helheter eftersom du förväntas ansvara för kommunikationen när det kommer till Ärligt talat-chatten samt hålla i pennan med medarbetare när det kommer till ansökningar, redovisningar och insamling av statistik.

Vi ser gärna att du är bekant med innehållsproduktion för sociala medier och har ett gott estetiskt öga, de kanaler vi främst använder oss av är Instagram och Facebook. Meriterande är om du även är insatt i innehållsproduktion för Tiktok. Tidigare erfarenhet av arbete med unga och unga vuxnas psykiska hälsa (13-29 år), arbete inom tredje sektorn, evenemangsproduktion och kommunikationsarbete ses som en stor merit. 

Du bör även ha en utbildning inom det sociala området eller annan relevant utbildning för uppgiften. Arbetsbilden kan inom teamet utformas enligt ditt intresse och ditt specialkunnande. 

Arbetsbilden är uppdelad i två olika uppdrag där koordineringen av stödchatten Ärligt talat är ett nationellt uppdrag på 70% och rollen som projektkoordinator 30% i ett regionalt projekt i Vasa med målsättningen att främja ungas psykiska hälsa med hjälp av digitalt stöd. 

Vi erbjuder dig en heltidsanställning med stationering i Vasa eller Helsingfors. Arbetsuppdraget innefattar regelbundna resor till Vasa eller Helsingfors beroende på placeringsort. Anställningen är ett tidsbundet vikariat 1.9.2023 – 31.12.2024 som kan inledas 15.8 med introduktion i arbetet. 

Du har möjligheten att flexibelt utföra vissa av dina arbetsuppgifter när det passar dig bäst. Distansarbete är möjligt när arbetsuppgifterna tillåter det. 

Vi önskar ta emot din arbetsansökan med löneanspråk senast den 16 juli 2023 till [email protected] med referens ”Utvecklingskoordinator”. Förutom CV önskar vi att du bifogar ett motivationsbrev i vilket du fritt berättar om vad du har att erbjuda oss och vad du hoppas att vi som arbetsgivare ska kunna erbjuda dig. 

Frågor om anställning besvaras av teamledare Gun-Britt Karlsson, [email protected], tel. 050 557 92 99

Om du har närmare frågor om arbetsuppgifter kontakta Louise Mannil, anträffbar 28.6 och 13.7 kl 12.00-14.00 på tel. 050 530 66 11   

Vi ser fram emot din ansökan!