Stressa rätt och bygg upp en hållbar vardag

Månadens gästchattare är Jenny Sinisalo, hon har vänt sina egna erfarenheter av utmattning till något positivt. Idag är hon utbildad mental tränare och jobbar bland annat med att föreläsa om hur du kan stressa på rätt sätt. 

Hur ska man fördela sina resurser så att man orkar både på jobbet och under fritiden? Press, ovisshet och förändringar utmanar oss varje dag. Att upprätthålla sin arbetsförmåga i dagens värld har sina egna utmaningar. Vad händer om vi inte lyssnar på kroppen och knoppens signaler utan bara kör på i tron om att man ska hinna med allt? I Jennys fall ledde det till att hon gick in i väggen, första gången då hon precis blivit klar med studierna. 

Under utbildningen för att bli mental tränare insåg Jenny hur viktigt det är att lära sig att våga säga nej och framför allt hur viktigt det är med avkoppling. Det förändrade hennes liv i grunden.

– Det finns positiv och negativ stress. Båda är dåliga på lång sikt om man inte får avkoppling mellan varven. Avkopplingen borde i regel vara lika lång som själva stressperioden för att man ska hinna återhämta sig ordentligt.

Torsdagen 18.1 kl 19-22 kan du chatta med Jenny om teman som stress, svårigheter att få ihop vardagen eller hur man kan bygga en mer hållbar livsstil.