17.1 kl. 19-22 Sam & Tilda svarar på frågor om att leva med föräldrar som har separerat eller planerar att separera

När föräldrarna separerar förändras vardagen för alla familjemedlemmar och det är inte ovanligt att man som barn/ungdom känner att man måste ta någon av föräldrarnas parti. Föräldrarna kan glömma bort barnens rättigheter vid separation och på det viset kan barn och unga hamna att bära ett för stort ansvar. Visste du till exempel att det inte är okej att en förälder talar illa om den andra föräldern med barnet/ungdomen?! 

Ibland är det svårt att pratas om föräldrarnas separation och de egna känslorna med vänner och familj, då kan det vara bra att prata med någon utomstående som ser på saken ur ett annat perspektiv. Vi på Separationsarbete i barnfamiljen brinner för att stöda familjer där föräldrarna separerat eller planerar att separera. Vi tar alltid barnens och ungdomarnas parti! Om dina föräldrar skilde sig då du var barn har du kanske märkt att du ändå kan fundera på separationen flera år senare, till exempel om någondera föräldern träffar en ny partner. 

Den 17.1 kl. 19-22 kan du prata anonymt med Sam Jansson & Tilda Kalliokoski från öppenvårdsenheten vid Vasa mödra- och skyddshem om att leva med föräldrar som har separerat eller planerar att separera på Ärligt talat-chatten.