14.3 kl. 19-21 Studiepsykolog Jennifer svarar på frågor om studier och framtid

MÅNADENS GÄSTEXPERT ÄR STUDIEPSYKOLOG JENNIFER SÖDERLUND!

Den 14.3 kan du chatta med studiepsykolog Jennifer Söderlund på Ärligt talat-chatten. Har du exempelvis funderingar om vilken skola du ska söka in till, om du är på rätt plats i studierna, studiemotivation eller hur du ska tänka med framtiden? Då kan du komma in och prata anonymt med Jennifer den 14.3 kl. 19-21.

Så här skriver Jennifer själv:

Jag heter Jennifer och jag jobbar som studiepsykolog på Åbo Akademi och Hanken. I mitt jobb sitter jag och pratar med studerande om dagarna. Vi kan fundera på frågor som huruvida hen är på rätt ställe i sina studier, och om inte så hur och till vad skulle hen kunna eller vilja byta. Med någon annan kan jag fundera på hur man kan kickstarta sig själv då man fastnat och inte kommer igång fast man vet vad man borde göra i sina studier. Eller med en tredje om hur mycket just den personen ska försöka orka med studierna fast man är i en period i livet där man har det tungt med sin psykiska hälsa, och när det å andra sidan kunde vara bra att ta en paus. Med en fjärde kan jag diskutera hur man ska klara högskolestudierna fast man har koncentrationssvårigheter eller dyslexi (ofta går det bra att studera på högskolenivå trots dessa utmaningar, med rätt studietekniker och så kan man få vissa anpassningar vid behov!) Sådana här, och andra liknande frågor kan du också fundera på med mig, då jag gästar Ärligt talat-chatten den 14.3 kl. 19-22!