27.4 kl. 19-22 Krisarbetare Heidi från Krisjouren gästchattar inom temat ensamhet

Känner du dig ensam eller har du tankar kring ensamhet? Tisdagen den 27.4 kl. 19-22 kan du chatta med gästexpert Heidi från @helsinkimissio inom temat ensamhet på Ärligt talat-chatten. 

Så här skriver Heidi själv:

Hej på er! Det är jag som är Heidi Östling och jobbar som krisarbetare och sakkunnig inom ensamhetsarbetet vid HelsingforsMission. Imorgon  den 27.4 kan du komma in och chatta med mig anonymt på Ärligt talat-chatten kl. 19-22. Med mig kan du chatta om du känner dig ensam, funderar på vad du kunde göra för att minska upplevelsen av ensamhet eller för att få konkreta tips för att hitta en väg ut ur ensamhet.

I Finland upplever 400 000 personer ensamhet. Var femte person upplever ensamhet stundvis medan var tionde finländare ständigt upplever ensamhet. Ensamhet leder till att kroppen försätts i ett stresstillstånd och långvarig ensamhet kan leda till olika sjukdomar.

Vid Helsingfors Mission arbetar vi på flera sätt för att förebygga, minska och motverka ensamhet samt öka samhörighet bland människor i vårt samhälle. Våra verksamhetsformer är bland annat stödpersonsverksamhet, samtalsstöd, kamratstöds grupper, ensamhetsarbete och engångshjälp för familjer och seniorer. Vår målgrupp är alla människor i alla olika åldrar.